26/11
Terče pod dlažbu na terasu sa oplatia: Prečo je tomu tak?

Terče pod dlažbu na terasu sa oplatia: Prečo je tomu tak?

26. listopadu 2023 v 00.00 , Domy

Pravdepodobne ste už neraz počuli o tom, že čo sa týka dlažby na terase, mala by mať pevný podklad. Ten môže byť klasický sypký alebo v podobe terčov. Mnohí odborníci z tejto oblasti odporúčajú skôr druhú možnosť, teda rektifikačné terče. Dôvodov je v tomto prípade viacero a my sme sa na nich spoločne pozreli.

Pri výbere vhodného podkladu by ste sa mali zamerať najmä na praktické vlastnosti. Teda myslite hlavne na trvanlivosť a životnosť. Keďže je terasa vo vonkajšom prostredí, mala by byť dostatočne odolná voči nepriaznivým podmienkam počasia. Preto veľmi záleží na výbere vhodného materiálu, ktorá sa týka dlažby. V kombinácii s ňou by ste mali myslieť na správny podklad. V tomto prípade budeme hovoriť o terčoch pod dlažbu.

Obrovská nosnosť

Vedeli ste o tom, že terče pod dlažbu majú obrovskú nosnosť? Hovorí sa, že sa pohybuje okolo 1200 kilogramov, čo je skutočne viac, ako by ste bežne potrebovali. Terče pod dlažbu sú tak výborným riešením aj na terasy, na ktorých bude prebiehať nejaký koncert, prípadne v rámci amfiteátrov. Nosnosť je tak tiež veľmi kľúčová.

Sú univerzálne

Ak si zaobstaráte rektifikačné terče, máte vyhraté. Medzi ich benefity patrí aj univerzálnosť. Čo to však v praxi znamená? Predovšetkým to, že rektifikačné terče sa výborne hodia na akýkoľvek typ terasy. Rozdiel vždy spočíva len v nadstavci terča pod dlažbu, v ničom inom. Platí však, že každý terč je možné použiť do stredu terasy alebo na jej okraj. Podľa toho ho budete môcť orezať.

Na čo sú dištančné podložky?

Na čo slúžia dištančné terasové podložky? Predovšetkým na doladenie nerovností, tam kde je to potrebné. Preto si ich neváhajte zakúpiť spolu s terčami pod dlažbu. Na výber máte v ponuke hneď niekoľko veľkostí a rozmerov, z ktorých si môžete vyberať.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS