11/11
Rektifikačné terče vám pomôžu hravo vytvoriť potrebný sklon terasy

Rektifikačné terče vám pomôžu hravo vytvoriť potrebný sklon terasy

11. listopadu 2022 v 00.00 , Domy

Volať na stavbu terasy odborníkov je zbytočné. S kvalitnými pomôckami pre jej pokládku to hravo zvládnete. Nemusíte byť ani príliš zručnými.

Vďaka moderným pomôckam dnes dokážete postaviť terasu ako profíci. Snáď najmenej si potom trúfame na pokládku dlažby. Tá je ideálna predovšetkým na betónové povrchy. Môže byť nekrytá, ale taktiež pod krytou pergolou. Pre exteriér musí mať dostatočnú mrazuvzdornosť. Ani to však nestačí k tomu, aby nám dlaždice nepraskali. Nepomôže ani mrazuvzdorné fixné lepidlo pod dlažbu. Voda totiž nakoniec prenikne rôznymi mikroškárami, dostane sa pod dlažbu, a tá začne praskať. Omnoho lepšie riešenie je položiť dlažbu na rektifikačné terče. Čo to vlastne je?

Keď chcete položiť dlažbu bez lepenia

Klasickú keramickú dlažba nie je možné položiť ako betónovú do piesku. Lenže lepenie na betónový podklad tiež nie je ideálne. Existuje však aj iné riešenie. Tým sú terče pod dlažbu. Musí ísť o terče so špeciálnymi drážkami, do ktorých sa zasunú rohy dlažby. Takže terče pre pokládku drevenej terasy použiť nejde.

Dlažba položená na terčoch má mnoho výhod. Pokládka je nenáročná a veľmi rýchla. Zvládnete ju jednoducho aj bez skúseností. Dlažba nepraská tak ako lepená. Netrápite sa so žiadnym škárovaním. Voda z dlažby jednoducho odteká. Pomocou rektifikačných terčov ju naviac jednoduchšie vyspádujete. A nielen to. Pokiaľ máte nerovný podklad, rektifikačné terče poslúžia k vyrovnaniu.

Terasa ako výborné miesto pre relaxáciu

Neodkladajte stavbu terasy na jar. To si ju už začnite od prvých slnečných dní užívať. Ideálny čas na jej stavbu je práve teraz. Terasa je vynikajúce miesto na relaxáciu. Je skvelá na grilovanie, šport, pre hru detí, ale aj na prácu, pokiaľ si vezmete home office a budete si ho chcieť zatraktívniť prácou vonku.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS