22/1
Ako si zariadiť terasu, aby vám poskytovala príjemný relax počas celého roka?

Ako si zariadiť terasu, aby vám poskytovala príjemný relax počas celého roka?

22. ledna 2024 v 17.15 , Domy

Mnohí si ešte donedávna mysleli, že s príchodom zimy sa s milovaným využívaním vonkajšieho prostredia musia nadobro rozlúčiť a niekoľko týždňov prečkať v nie vždy príjemnom uzavretom interiéri. Ani pre mestské oblasti to však už dávno neplatí, pretože nielen záhrada pri dome, ale aj terasa na byte môže byť pre nás v tomto chladnom období príjemným útočiskom. K tomu je však potrebné si tieto univerzálne a zároveň veľmi obľúbené miesta zariadiť tak, aby ste ich mohli využívať bez ohľadu na aktuálne počasie.

Správne vybavená terasa môže byť aj v zimných mesiacoch oázou pokoja a relaxácie, stačí si ju len dobre vybaviť, k čomu vám práve teraz dáme niekoľko dobrých tipov.

Štýlové prepojenie interiéru s exteriérom vďaka HS portálu

Posuvné okno je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako prepojiť interiér domu alebo bytu s exteriérom terasy či záhrady. Počas zimných mesiacov vám umožňuje systém vychutnávať si krásy vonkajšieho prostredia bez toho, aby ste sa museli vystavovať chladu, pretože okná sú vybavené kvalitnými izolačnými materiálmi, ktoré udržiavajú teplo vo vašom dome a zároveň umožňujú príjemný výhľad na prírodu.

Vďaka inovatívnej konštrukcii pevného HS portálu je možné elegantne zaskliť a pohodlne otvárať rozsiahle presklené steny s hmotnosťou až do 400 kg a zbaviť sa tak bariér, ktoré vám bránia v príjemnom prepojení nehnuteľnosti s prírodou.

Funkčný a estetický prvok v podobe kvalitnej dlažby na terasu

Dlažba na terase je nielen praktickým, ale aj estetickým prvkom. Nakoľko však ide o vonkajšie prostredie, ktorého podmienky nie sú vždy ideálne, musí byť najmä vysoko odolná.

Takéto vlastnosti v sebe ukrýva kvalitná dlažba na terasu, do ktorej je potrebné niečo investovať, čo sa vám veľmi rýchlo vráti v podobe doživotného komfortu a minimálnej potreby údržby. Nezabudnite tiež na to, že dlažba pridáva priestoru terasy či záhrady kus elegancie a je ľahko udržateľná. Z pohľadu bezpečnosti by mal byť tento typ podlahovej konštrukcie aj protišmykový a zvládať vysoké výkyvy teplôt či mechanického poškodenia.

O prírodný vzhľad s moderným dotykom sa postarajú štýlové terasové dosky

Štýlové terasové dosky sú ideálnym riešením pre tých, ktorí túžia po prírodnom vzhľade s moderným dotykom. Dosky môžu byť vyrobené z dreva alebo kompozitných materiálov, ktoré dodávajú vašej terase prirodzený a teplý vzhľad. Okrem toho sú vysoko odolné voči poveternostným vplyvom a vyžadujú si minimálnu údržbu.

Okrem odolného materiálu dosky je ale dôležité myslieť aj na jej správnu inštaláciu, presnejšie optimálne odstupy jednotlivých hranolov, použité spojovacie prvky a dilatačné medzery, pretože zle zrealizovaný projekt môže ohroziť celú a nemalú investíciu. Dbajte aj na výber vhodného náteru dosiek, ktoré ním treba adekvátne ošetriť.

Nezabudnite na ohrievače pre teplo v chladných dňoch

Ohrievače na terase sú ďalším skvelým doplnkom pre chladné dni a večery. Vybrať si môžete z rôznych druhov, od elektrických po tie, ktoré sú poháňané plynom. Elektrické ohrievače sú čisté a jednoduché na ovládanie, zatiaľ čo zariadenia na plyn sú efektívne a poskytujú intenzívne teplo. V oboch prípadoch je však nutné dbať na bezpečnosť pri používaní. Nezabudnite tiež umiestniť tieto prvky tak, aby pokryli väčšinu terasy a poskytovali dostatok tepla pre vás a vašich hostí.

Vankúše a deka zaistia pohodlie a dodajú terase štýl

Asi najjednoduchším spôsobom, ako si nielen doma, ale aj na terase vytvoriť pohodlie a zároveň dodať priestoru štýl, je použitie vankúšov a deky. Ak si teda chcete v priestoroch terasy užívať pohodlie a cítiť sa príjemne, umiestnite sem tieto prvky. Príjemne vás zahrejú, zaistia komfortnejšie využitie terasy a záhradného nábytku a zároveň dodajú tomuto priestoru požadovanú atmosféru.

S výberom správnych prvkov môže byť vaša terasa úžasným miestom na relaxáciu aj v chladných mesiacoch. Dobre si ich výber premyslite, zvážte priestorové možnosti a samotný nákup realizujte na základe odbornej diskusie s profesionálmi v danej oblasti.

Zdroj obrázkov:
1.RossHelen/Shut­terstock.com
2.ronstik/Shut­terstock.com

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS