17/7
Lacné pergoly premenia vašu záhradu na raj

Lacné pergoly premenia vašu záhradu na raj

17. července 2022 v 00.00 , Domy

Záhrada nie je len miesto, kde si vypestujeme nejaké to ovocie a zeleninu. Jej hodnota spočíva aj v možnosti odpočívať. Kto do nej investuje, má potom možnosť relaxovať zadarmo. Máte už pergolu či bazén?

Pergola úplne zmení možnosť využitia vašej záhrady, ale tiež domu a bytu s terasou. Vďaka pergole budete mať vonkajšiu obývaciu izbu či kuchyňu. Zväčší sa váš obytný priestor a získate tiež ďalšie miesto, kde sa môžete usadiť so svojou prácou v rámci home office.

Aj lacné pergoly môžu naviac vypadať svetovo, ako z luxusného letoviska niekde pri mori. Môžete ich mať nielen so zatienenou strechou, ale aj s bočným tienením. Takto úžasný priestor si budete užívať dnes a denne. Dokonca bez ohľadu na počasie. A s vhodným vonkajším ohrievačom vás domov nevyženú ani chladnejšie dni či noci.

Nadzemné bazény s konštrukciou sú lacným riešením, ako si na záhrade zaplávať

Pri rodinnom dome či pri chalupe by chcel mať bazén snáď každý. A každý vie, že najlepšie sú bazény zapustené do zeme, ideálne s prelivom, vyhrievané tepelným čerpadlo a naviac zastrešené. Kde však na ne vziať? Kúpiť takýto bazén je veľkou nákladovou položkou.

Riešením je kompromis – bazény s konštrukciou. Vybrať si môžete z mnohých veľkostí a určite neurobíte radosť iba deťom. Tieto bazény sa hodia pre domácu rekreáciu celej rodiny.

Vhodným riešením sú aj nafukovacie bazény

Nie je nafukovací bazén ako nafukovací bazén. Nemusíme sa vôbec venovať tým úplne najmenším. Aj tie najmladšie deti ocenia viac väčší bazén, v ktorom sa dá čľapkať vo vode na trochu väčšom priestore. Siahnite preto po takých. Kvalitné nafukovacie bazény však kúpite aj veľké, ktoré dokážu konkurovať bazénom s konštrukciou. Bežný je priemer 3 až 4,5 metru. To už je potom skutočne rodinný bazén, aj keď je nafukovací. Tieto bazény sú samonosné a žiadnu podpornú konštrukciu nepotrebujú.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS