26/9
Prebehol Design week Milano 2021

Prebehol Design week Milano 2021

26. září 2021 v 00.00 , Design , Nábytok

Sponzorované odkazy

Vlani design week neprebehol, a tak bolo tento rok o to silnejšie zastúpenie. Po dvojročnej pauze úspešne prebehol v druhom septembrovom týždni nábytkársky veľtrh Salone del Mobile, ktorého kurátorom sa tento rok stal architekt Stefan Boeri.

Hovorí sa mu všelijako – Salone Internazionale del Mobile di Milano, Supersalone, Design week Milano, iSaloni a tiež Milánsky nábytkársky veľtrh. A všetko je správne a jedná sa o jednu a tú istú akciu. A táto milánska prehliadka je doslova obsadená prednými dizajnérskymi znalcami. Početné dizajnové prehliadky zahrňujúceho sotva začínajúce, ale aj známe dizajnové značky a mená.

Čo design week Milano ponúkol?

Značky, firmy, štúdia a návrhári predstavujú to naj zo svojej tvorby. K videniu tak bol akýsi všeobecný prehľad toho najlepšieho z dizajnového prostredia nábytku. Ukazoval, ktorým smerom sa tento odbor vydal. Vždy tu je viac ako dvetisíc značiek z takmer 145 krajín sveta.

Kotlom akcie možno tak trochu nadnesene nazvať udržateľné haly, ktoré sú koncipované do modulárneho systému boxov, kde má každá značka svoj priestor na prezentáciu. Tieto haly sa po závere celej akcie úplne zrecyklujú a miesto bude osadené stromami.

Viac ako šesť desiatok rokov je tu s nami

Vedeli ste, že dizajn week Milano sa koná už šesť desiatok rokov? To je celkom dlhá doba, že? Počas nej dala vyniknúť mnohých značkám, menám, dizajnérom a ich výtvorom. Je tak neodmysliteľnou baštou nábytkárskeho designu a podujatí s mohutným presahom.

Nabudúce vám predstavíme niekoľko najvýraznejších produktov a návrhárov akcie.

Zdroj foto:

  • Salone del Mobile.Milano
  • AM Andrea Mariani
  • DR Diego Ravier
  • FR Francesco Rucci
  • LO Luca Orsi

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS