15/7
Akú klimatizáciu potrebujeme do domu a do bytu?

Akú klimatizáciu potrebujeme do domu a do bytu?

15. července 2024 v 07.00 , Domáce spotrebiče

Ak vyberáte klimatizáciu do svojej domácnosti, či už ide o byt alebo rodinný dom, máte skutočne z čoho voliť. Ponuka je ale natoľko obsiahla, že sa v nej môžeme ľahko stratiť. Preto je dobré nechať si poradiť od nestrannej firmy, ktorá nám ponúkne najlepšie riešenie bez ohľadu na svoje výnosy. Prihliadne k našej situácii, potrebám aj požiadavkám.

Stavte na overené značky

Okrem spoľahlivého predajcu by ste mali pozerať značku, ktorá je rokmi preverená, svoj tovar stále inovuje, ide s dobou a zameriava sa ako na výkon, tak na úsporu energie, šetrenie životného prostredia, ale aj na estetickú stránku. Práve klimatizácia Bratislava ponúka modely od renomovaných značiek Panasonic a MIDEA.

Akú klimatizáciu vybrať s ohľadom na výkon?

Je to rovnaké, ako s kúrením. Tam, kde dáme malý radiátor na veľkú miestnosť, bude v nej stále zima, a pritom bude radiátor stále v prevádzke. Aj pri výbere klimatizačnej jednotky je dôležité zvážiť, do akej veľkej miestnosti bude určená, ako je daná miestnosti orientovaná s ohľadom na svetové strany, aké veľké má okná, alebo či ide o miestnosť v podkroví, kde je oveľa teplejšie, než v miestnostiach nižšie položených. Práve preto, že je faktorov pre výber niekoľko, je dobré konzultovať voľbu s odborníkom, ktorý vie, aká je ponuka a čo všetko vám môže správne vybraná klimatizácia zaistiť.

Chcete viac vnútorných jednotiek naraz?

Do bytu aj domu môžeme chcieť viac vnútorných jednotiek naraz. Ak je to aj váš prípad, poobzerajte sa po multisplitových vonkajších jednotách. Práve také to umožnia, budete môcť pripojiť 2 – 5 vnútorných jednotiek súčasne.

Cena klimatizácie

To, koľko bude klimatizácia stáť, záleží na funkciách, ktoré bude mať. Moderné typy môžu byť opatrené invertorovou technológiou a efektívnym systémom chladenia, a tak mať v porovnaní so staršími modelmi mnohé prednosti. Ide o energetickú účinnosť, rýchle dosiahnutie požadovanej teploty, kontrolu teploty, menej prudké kolísanie spotreby energie. Invertorová technológia prispieva k vyššej účinnosti, pohodliu aj úspore energie. Počas celej sezóny invertorová jednotka môže ušetriť 30 – 50 % elektrickej energie.

Klimatizácia vám bude slúžiť asi 10 rokov. Záleží na tom, ako často ju budete používať, ako sa k nej budete správať. Správny prístup a starostlivosť vie životnosť aj o roky predĺžiť. Je potrebné držať sa návodu, pravidelne ju čistiť. V každom prípade sa vám bude žiť v byte aj dome oveľa príjemnejšie. Dostatočne výkonná klimatizácia je v lete doslova na nezaplatenie.

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS