29/12
S elektrickým tlakovým hrncom máte vyhraté!

S elektrickým tlakovým hrncom máte vyhraté!

29. prosince 2014 v 00.00 , Design , Kuchyne , Riad

Sponzorované odkazy

Tlakový hrniec je dnes bežnou súčasťou kuchýň. S jeho využitím môžeme usporiť energiu, čas a pokrmy nestrácajú potrebné živiny ani chuť. Ale čo si tak zaobstarať priamo elektrický tlakový hrniec? S ním máme doma vyhrané!

Denisa Papina to určite nenapadlo!

Áno, určite ho nenapadlo, ako jeho vynález vo svete prerazí. A o nejakom elektrickom tlakovom hrnci sa mu ani nesnívalo. Ale prečo novodobé technológie v kuchyni nevyužiť? To si zrejme povedali aj pracovníci firmy Bionaire, ktorá prichádza na trh s elektrickým tlakovým hrncom Bionaire IDA.

Novodobý „tlakáč“

S objemom 5 litrov a príkonom 900 W, je schopný vyvinúť tlak v nádobe 60–80 kPa. Jemne vyšší strieborno-čierny dizajn je príjemne sympatický. Má automatické ovládanie, na varenie v ňom nepotrebujete sporák ani varnú dosku, len zásuvku s elektrickou prípojkou.

Bionaore IDA, Bionaire/Flickr.comBionaore IDA, Bionaire/Flickr.com

Digitálna technológia si všetko reguluje sama za prispenia siedmich bezpečnostných prvkov

  • Systém znižovania tlaku automaticky kontroluje a reguluje tlak v hrnci pri varení.
  • Ventil automaticky vypúšťa prebytočnú paru.
  • Termostat hrnca sám preruší vykurovanie, keď sa dosiahne nastavená teplota.
  • Tú udržuje izolačná vrstva v plášti hrnca, čo šetrí energiu a skracuje dobu varenia.
  • Automatika uzatvárania a otvárania vrchnáka hrnca nedovolí jeho otvorenie pod tlakom.
  • Poistný ventil je zabezpečený blokáciou, ktorá sa spustí v prípade zanesenia ventilu spracovávanými surovinami.
  • Samozrejmosťou je tepelná poistka.

Vyberateľná nádoba s teflónovou vnútornou úpravou je veľmi praktická.

Bionaore IDA, Bionaire1/Flickr.comBionaore IDA, Bionaire1/Flickr.com

Výbava hrnca

Hrniec má sedem programov, z toho päť voliteľných, jedným na ohrievanie jedla a jedným s možnosťou odloženého varenia. Dokáže vykúzliť klasické jedlo ako polievku, sviečkovú alebo guláš, podusí mäso aj zeleninu, ale uvarí aj ryžu, vajcia, kapustu, šošovicu alebo mlieko. Tým ale jeho využitie nekončí – ak ho použijeme bez vrchnáku, možno si v ňom vypražiť rezeň, syr, šišky alebo napríklad šampiňóny. Koniec každého programu hlási zvukový signál a hrniec sa automaticky prepne na ohrievanie. Tento malý zázrak je na trhu dostať v cenovej relácii okolo 115 €.

Bionaire IDA

Je vďaka svojej technológii je veľmi bezpečný a univerzálny, ak vezmeme do úvahy, že v ňom možno variť, dusiť, vyprážať aj ohrievať. Tento elektrický tlakový hrniec je tak trochu „revolučným“ výdobytkom vývoja dnešnej doby.

Úvodný obrázok: Bionare/Flickr.com

Sponzorované odkazy

HOMEMAG je magazín o trendoch v bývaní, modernom nábytku a dizajne.

RSS